Akupunktur och piercingar

Inom traditionell kinesisk medicin är akupunktur utformad för att återställa det naturliga flödet av ens livskraftsenergi, eller qi. Denna 3 000 år gamla teknik sticker huden med nålar på strategiska punkter i hela kroppen för att lindra eventuella spänningar som orsakas av störningar eller blockering av qi. Orsakerna till detta varierar från psykiska till fysiska hälsorelaterade tillstånd.

Bara örat hyser cirka 300 akupressurpunkter som alla är kopplade till ett organ eller specifikt känslomässigt uttryck. Det betyder att de flesta piercingar är placerade på platser som korrelerar med akupunkturpunkter på kroppens energimeridianer. Ungefär som foten inom zonterapi använder vissa akupunktörer örat som en färdplan för resten av kroppen och aktiverar dessa punkter för att åtgärda specifika obalanser i hela kroppen. I samband med akupunktur, stimuleras dessa punkter bara under en kort tidsperiod och sedan tas nålen bort för att låta energin flöda fritt i den “korrigerade” riktningen.

Akupunktur punkter

Medan många är bekanta med kroppsakupunktur, är aurikuloterapi en specifik typ av akupunktur som riktar sig till de yttre delarna av örat. Anses vara ett mikrokosmos av kroppen enligt kinesisk medicin, öronen består av över 200 akupressurpunkter som kan hjälpa till att balansera sinne och kropp. Aurikuloterapi, även känd som öronakupunktur, är integrerad medicinsk praxis som används för att behandla eller diagnostisera hälsotillstånd i hela kroppen. De inblandade terapierna inkluderar akupunkturnålar, öronzonterapi, öronfrön och till och med elektrisk stimulering av ytan på öronreflexpunkter.

Om du är nyfiken på sambandet mellan dina piercingar och deras akupunkturpunkter, här är ett ställe att börja. Om du funderar på att bli piercad, kanske du vill överväga det potentiella sambandet mellan din piercing och deras relaterade akupunkturtryckpunkter:

NEDRE LOBE – ÅNGEST

MELLANLOB – SYN

ÖVRE LOBE – DEPRESSION

FLAT – STRESSÄTANDET

ROOK – STRESS

HELIX – INSOMNIA

DAITH – MIGRÄN

CONCH – KRONISK SMÄRTA

TRAGUS – SOCKERSUG

INDUSTRIELL – ALLERGIER

Vi kan inte förneka logiken att genomborrning av en punkt som är känd för sin förmåga att stimulera ett specifikt biomekaniskt svar kan ha en direkt effekt på sinnet och kroppen, men hittills finns det inga studier som bekräftar sambandet. Det är viktigt att komma ihåg att alla är olika – beroende på din kropps unika behov kan resultaten variera. För vissa kan en perfekt placerad piercing vara en välbefinnande gamechanger, för andra kan det orsaka en subtil förändring av energin som visar sig vara mer störande än kompletterande. Välj dina piercingar klokt.

Piercingar och akupunktur punkter

Här nedan beskriver jag 6 öronpiercingar med akupunkturfördelar

DAITH

Belägen i det innersta örat, tros piercingen lindra symtom på återkommande migrän. Det har gjort en rad studier som visar positiva resultat. Även om detta kan vara en lönsam (och mer kostnadseffektiv) lösning för att behandla migrän, är det bäst att vara realistisk med resultaten, eftersom forskare hävdar att det inte finns tillräckligt med bevis för att dra slutsatsen att daithpiercingar är ett botemedel mot migrän.

CONCH

Uppkallad efter örats spiralform (snäckan), är conchpiercingar förknippade med att hjälpa till med muskelavslappning och bekämpa kronisk smärta.

HELIX

Helix är en av de mest populära broskpiercingarna, sitter på den yttersta kanten av dina öron. Om det stimuleras eller piercas detta område kan det ge allergilindring samt dämpa symtom på bihålorna och ont i halsen.

FORWARD HELIX

Forward Helix är på framsidan av örat, närmast huvudet. Denna specifika akupressurpunkt kan hjälpa till med muskelspänningar och uppmuntra blodcirkulationen. Genom att uppmuntra ökat blodflöde kan denna piercing också hjälpa till att förebygga rynkor.

Forward helix

TRAGUS

I likhet med daith-piercingar kan piercingar som riktar sig mot tragus hjälpa till att minska frekvensen av migrän tillsammans med dess anti-ångestdämpande och aptitdämpande egenskaper. Tragusen ligger i den lilla broskfliken framför hörselgången och stimulering av detta område riktar sig mot vagusnerven, som sträcker sig från hjärnans bas till resten av kroppen.

TRAGUS piercing

ROOK

Belägen på en ovanlig plats riktar sig rook piercing mot tryckpunkten som främst är avsedd att minska migrän samtidigt som den hjälper till med avslappning och motverkar stress. Den hjälper även mot mensvärk.

Rook

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: