Vaxning

Vad gör man innan en vaxning?

Innan behandlingen
Det är till en stor fördel att göra en peeling på området dagen innan. Gör man inte det kan det hända att vaxningen inte blir lika effektiv. Håret ska vara minst 5 mm, för att allt ska följa med och för att man ska förhindra snabb utväxt. Man ska också undvika att raka sig mellan vaxningstillfällena.

Din hud på området du vill vaxa ska vara i bra skick, alltså inte med utslag eller solbränd.

Undvik att smörja in dig med body lotion/creme/olja innan vaxningen. Dessa gör att vaxet fäster sämre på håret. Under de första 24 timmarna efter vaxningen ska du inte duscha, sola, bada eller smörja in dig.

Vaxbehandling

Jag börjar med att titta igenom det område som ska vaxas och tittar på huden och hårets tillstånd. Därefter rengörs området och smörjer med en förberedande olja som skyddar huden så vaxet fastnar endast på håret och INTE huden.

Jag använder hårdvax och remsvax från Lycon. Jag använder flera olika sorters vax beroende på området som behandlas. Jag har vax som är vegansk och andra som är med bivax som grund. Fråga gärna om allergier och preferenser då vi har något som passar just din hy.

Efter att allt hår har avlägsnats smörjs huden in med en egen tillverkad eftervårdsbehandling som innehåller ekologisk kokosolja och the tree oil, därefter smörjer jag med aloevera för att lugna huden. Detta resulterar att efter behandlingen kommer du ha närmast frånvarande synlig irritation.

ny vaxade ben är en dröm
bedövning

Vaxningen gör lite ont men det är överkomligt, jag har en speciell teknik och vax som gör att vaxningen inte upplevs som ett tortyr. Dock om du vill minska smärtan, så tar du ca en timme innan behandlingen två värktabletter med olika verksamma substanser. Om du är mycket känslig för smärta, kan du även göra en förberedande bedövning hemma. Du köper på apoteket en kräm som innehåller både lidokain och prilokain, exempelvis Tapin eller Emla.

Applicera hela tuben på området som ska vaxas ca en timme innan behandlingen. Fodra sedan ett par tajta trosor/kalsonger (dessa ska täcka hela området som ska vaxas, dvs ej string) med plastfolie och ta dessa på dig. Låt dem sitta på tills du kommer till salongen. Du kommer att känna värme på området, det är normalt. ​

Drick inte kaffe, energidryck, alkohol eller mjölk på minst fyra timmar innan behandlingen. Dessa ökar risken för små blödningar eller minskar bedövningens effekt.

När kan man vaxa sig?
När som helst då håret på området som ska vaxas är minst 1,5 mm långt, men för allra bästa resultat får man vid ca 5 mm. Första gången ska du vara beredd att kanske inte exakt alla strån följer med. Detta beror på att håret växer i olika faser och vissa av dem är för korta för att dras bort.

Första gången tar Det lite längre tid då alla kroppar måste behandlas lite olika, redan andra gången går det fortare då jag lärt mig hur din kropp fungerar.

%d bloggare gillar detta: