FRISKVÅRD – Yonisteam

OBS! JUST NU GÖR VI ENDAST ONLINE KONSULTATIONER OCH ERBJUDER ONLINE UTBILDNING I YONISTEAM HEMMA; DETTA PGA VI ÄR I EN TILLFÄLLIG LOKAL TILLS VI FRÅN TILLTRÄDE TILL NÄSTA LOKAL

Vad är Yonisteam / snippsauna?

Snipp står för Snippa som togs fram av RFSU som ett namn för de intima delarna likvärdigt snoppen. Yoni är en sanskritord som betyder “det heligaste” eller “livets ursprung”. Även känd som vaginal ångning, V-steam, hukbad, chai-yok eller bajo, är det en holistisk hälsopraxis där en icke binär, transperson eller kvinna tillåter värmen från örterna i ångan att försiktigt genomtränga utsidan av vaginan.

Respekterad av helare runt om i världen är yoni steaming en möjlighet att återansluta till din kropp och utnyttja visdomen i växt medicin för att läka din menscykel. Detta är en gammal, respekterad behandling som används än idag av Maya barnmorskor och traditionella läkare i Central- och Sydamerika. Man har även hittat det nämnd i tidiga krönikor av spanska munkar som dokumenterade det i Mayas och Aztekernas helande praxis. Bajos (ba-hoes) som de kallas på spanska, är en vanlig och effektiv behandling för många intima besvär, särskilt de av allvarlig eller kronisk natur. Barnmorskor ger dem inom 1-9 dagar efter förlossningen beroende på den personliga preferensen och kvinnans tillstånd. De är utmärkta för dysmenorré, endometrosis, amenorré, cystor på äggstockarna, cervikala fibroider och som ett allmänt hälsohjälpmedel för att förhindra någon av dessa sjukdomar. Utövare av Arvigo Techniques of Maya Abdominal Therapy rekommenderar att vaginala ångor görs regelbundet. Hur ofta beror på svårighetsgraden av en kvinnas tillstånd. – källa Arvingo

En yonisteam fungerar genom att applicera mild värme, liksom fukt som bär medicinska växtoljor till vulvan (de yttre vävnaderna i slidan). Värmen och fukten ökar cirkulationen till vulva, vilket får den att svälla och exponera de inre labiala slemhinnorna. Dessa vävnader är mycket porösa och absorberande, vilket gör att blodomloppet kan plocka upp de medicinska oljorna och och bära dem in i det inre reproduktionssystemet, inklusive livmodern.

Ångorna är energi och innehåller läkande och avstressande faktorer för att tex. läka ärrvävnad, rena livmodern och stärka kroppen efter förlossning, motverka klimakteriebesvär så som nattsvettningar, vallningar och torra slemhinnor.

Att ånga är ett enkelt naturligt och holistisk sätt hjälpa sig själv att balansera sin menscirkel.

Yonisauna ökar blodgenomströmningen i underlivet vilket kan medföra ökad sexlust och känslighet.

Saunan ger stöd för kropp och sinne för att lösa upp och läka olika trauman, speciellt de grundade i våld inom familj, vänner, kärleksrelationer eller sexuellt våld. Dessa ska man helst inte experimentera att lösa upp på egen hand om man har varit med om tunga saker utan här kan jag ge min erfarenhet och vägledning under och efter behandlingen så du kan hantera känslorna som kan komma upp.

Hur gör man?

Då kommer den stora frågan, hur gör man idag?

Traditioner moderniseras och utvecklas utan att förlora sin viktiga kärna. Här i Sverige finns den gamla traditionen av Hukbad bland samerna.

Hos Lady Love Wellness finner du en spa där du kommer att behandlas som en äkta queen!

Det första är att undersöka vad just du är ute efter för effekt och behov. Då har jag olika tillväga sätt för olika behov. Det första jag rekommenderar om du aldrig har ångat är att ha en nybesök hos mig där vi har 60 minuter då vi pratar om hela din livmoderhistoria. Baserat på detta samtal kommer jag att göra en bedömning av hur ofta, när du ska ånga och vilka örter du behöver samt under hur långt tid.

De ekologiska örterna är plockade av mig i Stockholm och av min mamma Kristin i Tinnestorp, Mullhyttan. Där hon har en healing retreat och även säljer läkeväxter och naturmediciner. Hon ger individuella konsultationer och rådgivning. Om du är intresserad av att veta mer kan du få kontaktuppgifter av mig.

Efter detta kan du välja att ha en full behandling hos mig där jag har en speciell yonisauna tron där du kommer få lyssna på mig som vägleder dig tillrätta och sedan får du lyssna på en guidad womb conection meditation under resten av din ångning. När tiden för ångningen är slut får du några minuter för dig själv för att skriva ner dina upplevelser om du så önskar. Du kommer få en anpassad paket pris för just dina besvär som är kraftigt rabatterad då jag har redan en kartläggning för just ditt fall.

Om du har ångat tidigare eller har inga besvär alls kan du välja att ånga hos mig med förblandade örter, dessa har jag kombinerat så de är snällare örter som även fungerar på små snippor (redan som barn kan man ånga, bara man kan sitta stil). Dessa förblandningar kan man även köpa hem och ånga hemma. Just nu har jag tre sorter, en vårdande för alla även små snippor, en för ökad lust och en för återfuktande av slemhinnorna.

Efter yonisaunan är det viktigt att man tar det lugnt resten av dagen och hålla kroppen varm.

Idag har vi bara en yonistol men då jag har byggt den själv tar det lite tid för de andra, men tanken är att detta ska man kunna göra med sina systrar, döttrar och mödrar eller med dina brudar!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: